Trogodišnji program

Automehaničar (kliknuti za detaljnije)

Automehaničar je zanimanje koje učenike osposobljava za rad u održavanju i popravcima autoindustrijskih proizvoda. Sve tri godine školovanja, uz teorijsku nastavu, učenici se obučavaju u automehaničarskoj radionici. Tu se praktično primjenjuju znanja stečena u školi kojima se učenike želi osposobiti za samostalan rad. 

 

Vozač motornog vozila (kliknuti za detaljnije)

 

Školovanje za ovo zanimanje prati stalne potrebe tržišta za školovanim vozačima. Svjedodžba koju učenik stekne osigurava status profesionalnoga vozača. U završnom razredu nastavni program upravljanja motornim vozilom uključuje praktičnu obuku i polaganje vozačkoga ispita B kategorije i C1 potkategorije u našoj autoškoli koje finacira Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-a. 

 

Dizaličar (kliknuti za detaljnije)

 

Ovim zanimanjem stječu se znanja i sposobnosti za rukovanjem toranjskom, mosnom, portalnom ili radioničkom dizalicom i teretnim dizalima (liftovima). Dizaličar je odgovoran za ispravnost manipulacije teretom i cjelovitost izvršenih radova. Svakodnevno provjerava tehničku ispravnost stroja i otklanja eventualne kvarove.

 

 

Rukovatelj građevinskim i pretovarnim strojevima (kliknuti za detaljnije)

 

Zanimanje osposobljava učenike za poslove premještaja raznovrsnih materijala i roba unutar industrijskih pogona, gradilišta ili skladišta. Rukovatelj ovim strojevima neizbježan je pri istovaru brodova, kamiona ili zrakoplova. Suvremeni razvoj tehnologije u ovoj oblasti zahtijeva stručno usavršene radnike koji upravljaju ovakvim strojevima.