Predavanje u okviru Mjeseca borbe protiv ovisnosti

Djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova održali su 16. i 17. studenoga predavanje za učenike s temom Nasilje i ovisnost. Predavanje je realizirano u okviru Mjeseca borbe protiv ovisnosti.

 

Detaljnije …

Projekat "Osnaživanje zdravlja žena"

U našoj školi u sklopu projekta Osnaživanje zdravlja žena održano je edukativno predavanje završnih razreda na temu Karcinom dojke. Predavanje je održano u organizaciji udruge Novi Pogled čija je misija psihološka podrška i pomoć oboljelim ženama i njihovim obiteljima u tijeku i poslije liječenja te podizanje svijesti  o značaju brige o zdravlju.

Detaljnije …

Dobrovoljno darivanje krvi u našoj školi

Danas je u našoj školi organizirana akcija dobrovoljnog darivanja krvi u suradnji s Odjelom transfuziologije SKB Mostar. Ove su akcije u našoj školi sve češće i priključuje im se sve veći broj učenika i djelatnika. To je jedan od pokazatelja naše humanosti i spremnosti pomoći drugima u nevolji.

Detaljnije …

Stručni posjet Centru pošta u Sarajevu

Naša Škola je 14.listopada.2016.god. obavila stručni posjet Centru pošta u Sarajevu. Tom prigodom obavljen je obilazak Službe izmjenične pošte i Odjeljenja pošte carinjenja. U stručnom obilasku pridružili su nam se i učenici Srednje škole za saobraćaj i komunikacije iz Sarajeva kao domaćini na čelu s profesoricom Emilijom Martinčević.

Detaljnije …

Sudjelovanje naših učenika na radionici o ovisnosti

U subotu 15.10.2016.godine učenici Srednje prometne škole sa prof. KristinomBrekalo, te sa članovima udruge „Moj grad“ imali su priliku sudjelovati na radionici na temu „Prevencija i problematika kockanja“.

Detaljnije …

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u Srednjoj prometnoj školi

Učenici i profesori su tradicionalnom postavkom obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. U školskom dvorištu, na prohladnom ali sunčanom listopadskom danu organizirali smo izložbu kruha, domaćih jela i proizvoda od žitarica te raznih plodova rada ljudskih ruku, kojima naša zemlja obilno urodi. U programu je sudjelovalo 15 razrednih odjela. Šesteročlano povjerenstvo izabralo je 5 najboljih, a prvo mijesto dijele I.6 i III.3 . Ovojili su vrijednu nagradnu, jednodnevni izlet po njihovom izboru. Gosti priredbe su bili brojni osnovnoškolci, predstavnik Vijeća roditelja i predstavnik Zavoda za školstvo. 

Detaljnije …

Naši učenici su sudjelovali u trodnevnom FANUC Open House događaju

Naši ucenici su sudjelovali u trodnevnom FANUC Open House događaju koji se odvijao u tehnoloskom parku Intera. Uz predavanje upriličena je i demonstracija rada robotičke opreme iz portfolija jednog od najvećih svjetskih proizvođača industrijskih robota i automatike - FANUC japanske firme.

Detaljnije …

Zaštitnik policije - sveti Mihael

Srednja prometna škola Mostar se uključuje i obilježava zaštitnika policije svetog Mihaela ("Mihovila") - 29.rujna,
prigodnim člankom i sudjelovanjem učenika, ravnatelja i profesora Škole na poslijepodnevnoj svečanosti u 15:45 ispred "Kosače".
Stoga, svim policijskim službenicima i namještenicima MUP-a HNŽ-a te ostalih MUP-ova u BiH iz reda hrvatskog naroda želimo čestitati Dan policije.
 
Prometna sekcija Srednje prometne škole Mostar

Detaljnije …

Izvještaj sa bicklijade 2016.

Predstavnici Srednje prometne škole Mostar sa učenikom Ivanom Šarićem (II 6 r.TLŠ) te profesorima Mariom Planinićem i Marinom Škobićem svojim sudjelovanjem su dali svoj doprinos "Biciklijadi 2016." koja je održana 20.09.2016. iza 17h na ulicama Grada Mostara a sve povodom "Europskog tjedna mobilnosti" od 16. do 22. rujna, u organizaciji "EU info centra u BiH"sa partnerima Gradskom upravom Grada Mostara, Sportskim savezom Grada Mostara i biciklističkim klubom Mostar,

Detaljnije …

Obavijest o održavanju revijalne biciklijade povodom Europskog tjedna mobilnosti

EU info centar u BiH u partnerstvu s Gradskom upravom Grada Mostara, Sportskim savezom Grada Mostara i biciklističkim klubom Mostar, a povodom Europskog tjedna mobilnosti, organizira promotivnu biciklijadu u utorak, 20.09. s početkom u 17:15 na platou TC Mepas, Mostar.

Svake godine, od 16. do 22. septembra građani širom Europe obilježavaju Europski tjedan mobilnosti, koji se završava poznatim Svjetskim danom bez automobila. I ove godine, građani više od 2.000 gradova sudjelovati će u raznovrsnim događanjima posvećenim održivom urbanom prometu.

U 2016. godini kampanja je usmjerena na pametnu i održivu mobilnost pod sloganom „Pametna mobinost. Snažna ekonomija.“.

 

Detaljnije …