Aktivizam i volonterstvo

Centar za psihološku pomoć Sensus Mostar je u okviru projekta Politika po mjeri mladih, organizirao 13. travnja 2018. godine za našu sekciju Civitas radionicu Temelji aktivizma i volonterstva. Učenici su kroz interaktivan rad obrađivali teme aktivnoga sudjelovanja u zajednici, dobrovoljnog služenja i društveno korisnih aktivnosti.

Detaljnije …

Obrazovanje bez diskriminacije

Učenice Bojana Ćorić i Mihaela Mišić su u pratnji profesorice Nikoline Zubac 13. travnja 2018. godine sudjelovale na završnom natjecanju kviza Obrazovanje bez diskriminacije koji je u programu Sajma srednjih škola Grada Mostara priređen u prostorijama Koledža ujedinjenog svijeta.

Detaljnije …

Posjet Sajmu gospodarstva u Mostaru

Tradicionalno smo bili posjetitelji Međunarodnoga sajma gospodarstva. Učenici prve generacije tehničara za komunikacijske tehnologije posjetili su 11. travnja 2018. godine štand tvrtke HT Eronet, gdje su se upoznali s djelatnošću i aktualnim ponudama fiksne i mobilne telefonije ovoga telekomunikacijskog operatera. Na izložbenom prostoru Hrvatske pošte Mostar su učenici poštansko-telekomunikacijskog prometa bili gosti prezentacije nove usluge Brze pošte i sudjelovali su u nagradnoj igri.

Detaljnije …

Podrška osobama s Downovim sindromom

U povodu Svjetskoga dana osoba s Downovim sindromom 21. ožujka 2018. godine naši su učenici i profesori u rasparenim čarapama kao znakom podrške ovim osobama odigrali zajedničku utakmicu. Datum 21. ožujka simbolizira tri reprodukcije 21. kromosoma što je glavno obilježje osoba s Downovim sindromom. Rasparene šarene čarape su znak ovoga dana jer ih osobe s Downovim sindromom ne mogu upariti.

 

 

Detaljnije …

Međuškolska suradnja

Na poziv ravnatelja Srednje strukovne škole iz Tomislavgrada u listopadu 2018. godine su naši predstavnici posjetili njihove radne prostore.

Detaljnije …

Predavanje o maloljetničkom prijestupništvu

Službenici Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije održali su učenicima prvih razreda i članovima sekcije Civitas tematsko predavanje o maloljetničkom prijestupništvu. Predavanjem su im predstavili zakonski okvir i propise koji uređuju problematiku kaznenih djela i prekršaja koja čine maloljetne osobe, odgovornost roditelja, škole i društvene zajednice. Učenici su pozorno slušali i aktivno sudjelovali u raspravi.

Detaljnije …

Sigurno vezani u vozilu

U suradnji s javnim poduzećem Ceste Federacije BiH prošle jeseni BIHAMK je pod pokroviteljstvom Međunarodne automobilističke federacije (FIA) provodio preventivno-prometnu akciju Sigurno vezani u vozilu u različitim gradovima. Kampanja je u Mostaru održana 17. listopada 2018. godine ispred Mepas Mall-a, a u njoj su aktivno sudjelovali i članovi naše prometne sekcije.

Detaljnije …

Natječaj za ravnatelja

Na temelju čl. 55. Zakona o srednjoškolskom odgoju i obrazovanju (NN HNŽ broj: 8/00, 4/04, 5/04 i 8/06), čl. 4. i 6. Naputka o izboru i imenovanju ravnatelja osnovni i srednjih škola, Suglasnosti Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ broj: 05-02-36-1753/18 od 27.08.2018. godine i Odluke Školskog odbora broj: 02-1443/18 od 31.08.2018. godine, Srednja prometna škola Mostar, raspisuje natječaj za ravnatelja Srednje prometne škole.

Detaljnije …

Natječaj za upis redovitih učenika u prvi razred

Natječaj za upis redovitih učenika u prvi razred biti će 26.-27.2018 u prostorijama naše škole. Sve ostale informacije mozete pročitati u pdf file-u ispod.

Detaljnije …

Dobrovoljno darivanje krvi

U našoj školi dva puta godišnje organiziramo akcije dobrovoljnog darivanja krvi u suradnji s Transfuzijskim centrom SKB Mostar. Svjesni važnosti ovakvih akcija naši učenici i djelatnici su se 4. svibnja 2018. godine nesebično priključili ovom plemenitom događaju.

Detaljnije …