Sekcija Civitas 2015/2016 godine

Voditeljica sekcije: Nikolina Zubac, prof.

Članovi sekcije: Miran Marinović, Josip Kepić, Kristina Kaurin, Andrea Damjanović, Monika Raič, Nevenka Vučić, Ivana Komlen, Marija Čvoro, Andrea Tomić, Natalija Planinić i Dragana Jurić pod mentorstvom profesorice Nikoline Zubac.

Sekcija Civitas u našoj školi djeluje od 2000. godine. Svake godine sudjeluje u natjecanju srednjih škola u Mostaru – „Projekt građanin“.

Cilj ovog projekta je upoznavanje učenika s metodama i postupcima koji se koriste u našem političkom procesu, tj. razvijanje pozitivnih radnih navika kod učenika i poticanje na aktivno učešće u građanskom životu i produbljivanje njihovog razumijevanja načina na koji narod, svi mi možemo surađivati da bi svoje zajednice učinili boljima.

U organizaciji obrazovnog centra za demokraciju i ljudska prava Civitas u Mostaru 27.4.2016. godine održano je općinsko natjecanje u prezentiranju teme „Projekt građanin“. U jakoj konkurenciji naša škola je prezentacijom „Javna – pučka – samoodrživa kuhinja“ osvojila nagradu za najbolje mjere javne politike. Bez obzira što nismo ostvarili ukupnu pobjedu zadovoljni smo korisno provedenim vremenom u istraživanju i učenju.