AUTOŠKOLA „SREDNJA PROMETNA ŠKOLA“ MOSTAR

(za vlastite potrebe)

Dana 01. lipnja 2011 godine „SREDNJA PROMETNA ŠKOLA“ MOSTAR dobila je od Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-a Mostar rješenje, kojim se odobrava osposobljavanje kandidata-redovnih učenika vozača motornih vozila iz poznavanja prometnih propisa i upravljanja motornim vozilom za kategoriju/potkategoriju B i C1 na vozilima: putničko Škoda Oktavia Ambiente i teretno Mercedes-Benz Sprinter.

Vozači instruktori su Pero Čule i Zoran Mikulić, a predavači teoretske nastave su profesori: Draženko Vrljić(do 22.11.2021. po starom Rješenju), Mario Bubalo i Ivana Lasić(od 22.11.2021. po novom Rješenju). U prošlih 10 generacija tj.školskih godina od 2011 do 2021 godine kroz našu autoškolu je prošlo besplatno polaganje testova, obuke i vožnje iz prvog puta  za kategoriju/potkategoriju B i C1 i položilo vozačke ispite oko 150 redovnih učenika zanimanje Vozač motornog vozila (VMV), a sve navedeno financirano od nadležnog Ministarstva prosvjete HNŽ-a Mostar.

Položeni vozački ispiti navedenih (pod)kategorija su nakon završenog III razreda i glavni uvjet za izlazak na završni ispit i kraj srednjoškolskog obrazovanja.

Na fotografijama je prisutan dio redovnih učenika naše škole sa njihovim razrednicima iz zadnje 3 generacije Vozača motornih vozila, djelatnici autoškole sa vozilima i ravnateljem Srednje prometne škole Mostar sa obilježavanja 10 godina postojanja od 26.02.2021 god. na poligonu„Karting“Mostar.

Mostar, prosinaca2021godine