Sveti Nikola je posjetio i našu školu!

Sveti Nikola je biskup, svetac, zaštitnik djece i pomoraca. Rođen je u gradu Patari u Maloj Aziji, u pokrajini Liciji u 3. stoljeću. Danas je poznat kao lik koji djecu obraduje svojim darovima. O Svetom Nikoli pročitajete u detaljnije u ovom članku, a tu je i nekoliko slika iz naše škole.

Detaljnije …

Svečana sjednica povodom Dana Sveučilišta u Mostaru

Učenici završnih razreda s pedagoginjom Žanom Blažević i profesorom Mariom Planinićem nazočili  su svečanoj sjednici povodom Dana Sveučilišta u Mostaru u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, na kojoj su dodijeljene rektorove nagrade te počasna zvanja profesor emeritus.

Detaljnije …

Natječaj za obrazovanje odraslih

Školski odbor Srednje prometne škole, Mostar, na temelju Suglasnosti Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa broj:05-02-40-2826/16 od 14.11.2016.g., na sjednici održanoj  17.11.2016.g. raspisuje natječaj za upis polaznika u srednjoškolsko obrazovanje odraslih u školskoj 2016/2017.godini

Detaljnije …

Predavanje u okviru Mjeseca borbe protiv ovisnosti

Djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova održali su 16. i 17. studenoga predavanje za učenike s temom Nasilje i ovisnost. Predavanje je realizirano u okviru Mjeseca borbe protiv ovisnosti.

 

Detaljnije …

Projekat "Osnaživanje zdravlja žena"

U našoj školi u sklopu projekta Osnaživanje zdravlja žena održano je edukativno predavanje završnih razreda na temu Karcinom dojke. Predavanje je održano u organizaciji udruge Novi Pogled čija je misija psihološka podrška i pomoć oboljelim ženama i njihovim obiteljima u tijeku i poslije liječenja te podizanje svijesti  o značaju brige o zdravlju.

Detaljnije …

Dobrovoljno darivanje krvi u našoj školi

Danas je u našoj školi organizirana akcija dobrovoljnog darivanja krvi u suradnji s Odjelom transfuziologije SKB Mostar. Ove su akcije u našoj školi sve češće i priključuje im se sve veći broj učenika i djelatnika. To je jedan od pokazatelja naše humanosti i spremnosti pomoći drugima u nevolji.

Detaljnije …

Stručni posjet Centru pošta u Sarajevu

Naša Škola je 14.listopada.2016.god. obavila stručni posjet Centru pošta u Sarajevu. Tom prigodom obavljen je obilazak Službe izmjenične pošte i Odjeljenja pošte carinjenja. U stručnom obilasku pridružili su nam se i učenici Srednje škole za saobraćaj i komunikacije iz Sarajeva kao domaćini na čelu s profesoricom Emilijom Martinčević.

Detaljnije …

Sudjelovanje naših učenika na radionici o ovisnosti

U subotu 15.10.2016.godine učenici Srednje prometne škole sa prof. KristinomBrekalo, te sa članovima udruge „Moj grad“ imali su priliku sudjelovati na radionici na temu „Prevencija i problematika kockanja“.

Detaljnije …

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u Srednjoj prometnoj školi

Učenici i profesori su tradicionalnom postavkom obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. U školskom dvorištu, na prohladnom ali sunčanom listopadskom danu organizirali smo izložbu kruha, domaćih jela i proizvoda od žitarica te raznih plodova rada ljudskih ruku, kojima naša zemlja obilno urodi. U programu je sudjelovalo 15 razrednih odjela. Šesteročlano povjerenstvo izabralo je 5 najboljih, a prvo mijesto dijele I.6 i III.3 . Ovojili su vrijednu nagradnu, jednodnevni izlet po njihovom izboru. Gosti priredbe su bili brojni osnovnoškolci, predstavnik Vijeća roditelja i predstavnik Zavoda za školstvo. 

Detaljnije …

Naši učenici su sudjelovali u trodnevnom FANUC Open House događaju

Naši ucenici su sudjelovali u trodnevnom FANUC Open House događaju koji se odvijao u tehnoloskom parku Intera. Uz predavanje upriličena je i demonstracija rada robotičke opreme iz portfolija jednog od najvećih svjetskih proizvođača industrijskih robota i automatike - FANUC japanske firme.

Detaljnije …