Dan škole

Proslavili smo Dan škole!

Detaljnije …

Pocetak nastave 11.1.2017

Obavjest za učenike i djelatnike! Nastava počinje 11.1.2017 u srijedu u 8:00 sati.

Detaljnije …

Skills Show Sarajevo 2016

Skills Show Sarajevo 2016 je jedinstveni događaj posvećen stručnom obrazovanju i karijernom razvoju koji se po prvi put održao 16.12.2016. godine pod pokroviteljstvom Vijeća ministara u dvorani „Mirza Delibašić“ – Skenderija Sarajevo u organizaciji British Council Sarajevo. Cilj Skills Show Sarajevo 2016 je da pomogne promociju pozitivnih praksi i inovativnih pristupa stručnom obrazovanju te da pruži podršku razmjeni iskustava između poslodavaca i stručnih škola sa područja Zapadnog Balkana i Velike Britanije. Organizatori kroz projekat su potaknuli zapošljavanje mladih kroz jačanje suradnje između poslodavaca i obrazovnih institucija te da promoviraju stručna zanimanja među osnovcima koji se odlučujuo svom budućem zanimanju.

Detaljnije …

Sveti Nikola je posjetio i našu školu!

Sveti Nikola je biskup, svetac, zaštitnik djece i pomoraca. Rođen je u gradu Patari u Maloj Aziji, u pokrajini Liciji u 3. stoljeću. Danas je poznat kao lik koji djecu obraduje svojim darovima. O Svetom Nikoli pročitajete u detaljnije u ovom članku, a tu je i nekoliko slika iz naše škole.

Detaljnije …

Svečana sjednica povodom Dana Sveučilišta u Mostaru

Učenici završnih razreda s pedagoginjom Žanom Blažević i profesorom Mariom Planinićem nazočili  su svečanoj sjednici povodom Dana Sveučilišta u Mostaru u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, na kojoj su dodijeljene rektorove nagrade te počasna zvanja profesor emeritus.

Detaljnije …

Natječaj za obrazovanje odraslih

Školski odbor Srednje prometne škole, Mostar, na temelju Suglasnosti Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa broj:05-02-40-2826/16 od 14.11.2016.g., na sjednici održanoj  17.11.2016.g. raspisuje natječaj za upis polaznika u srednjoškolsko obrazovanje odraslih u školskoj 2016/2017.godini

Detaljnije …

Predavanje u okviru Mjeseca borbe protiv ovisnosti

Djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova održali su 16. i 17. studenoga predavanje za učenike s temom Nasilje i ovisnost. Predavanje je realizirano u okviru Mjeseca borbe protiv ovisnosti.

 

Detaljnije …

Projekat "Osnaživanje zdravlja žena"

U našoj školi u sklopu projekta Osnaživanje zdravlja žena održano je edukativno predavanje završnih razreda na temu Karcinom dojke. Predavanje je održano u organizaciji udruge Novi Pogled čija je misija psihološka podrška i pomoć oboljelim ženama i njihovim obiteljima u tijeku i poslije liječenja te podizanje svijesti  o značaju brige o zdravlju.

Detaljnije …

Dobrovoljno darivanje krvi u našoj školi

Danas je u našoj školi organizirana akcija dobrovoljnog darivanja krvi u suradnji s Odjelom transfuziologije SKB Mostar. Ove su akcije u našoj školi sve češće i priključuje im se sve veći broj učenika i djelatnika. To je jedan od pokazatelja naše humanosti i spremnosti pomoći drugima u nevolji.

Detaljnije …

Stručni posjet Centru pošta u Sarajevu

Naša Škola je 14.listopada.2016.god. obavila stručni posjet Centru pošta u Sarajevu. Tom prigodom obavljen je obilazak Službe izmjenične pošte i Odjeljenja pošte carinjenja. U stručnom obilasku pridružili su nam se i učenici Srednje škole za saobraćaj i komunikacije iz Sarajeva kao domaćini na čelu s profesoricom Emilijom Martinčević.

Detaljnije …