Podrška osobama s Downovim sindromom

U povodu Svjetskoga dana osoba s Downovim sindromom 21. ožujka 2018. godine naši su učenici i profesori u rasparenim čarapama kao znakom podrške ovim osobama odigrali zajedničku utakmicu. Datum 21. ožujka simbolizira tri reprodukcije 21. kromosoma što je glavno obilježje osoba s Downovim sindromom. Rasparene šarene čarape su znak ovoga dana jer ih osobe s Downovim sindromom ne mogu upariti.

 

 

Detaljnije …

Međuškolska suradnja

Na poziv ravnatelja Srednje strukovne škole iz Tomislavgrada u listopadu 2018. godine su naši predstavnici posjetili njihove radne prostore.

Detaljnije …

Predavanje o maloljetničkom prijestupništvu

Službenici Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije održali su učenicima prvih razreda i članovima sekcije Civitas tematsko predavanje o maloljetničkom prijestupništvu. Predavanjem su im predstavili zakonski okvir i propise koji uređuju problematiku kaznenih djela i prekršaja koja čine maloljetne osobe, odgovornost roditelja, škole i društvene zajednice. Učenici su pozorno slušali i aktivno sudjelovali u raspravi.

Detaljnije …

Sigurno vezani u vozilu

U suradnji s javnim poduzećem Ceste Federacije BiH prošle jeseni BIHAMK je pod pokroviteljstvom Međunarodne automobilističke federacije (FIA) provodio preventivno-prometnu akciju Sigurno vezani u vozilu u različitim gradovima. Kampanja je u Mostaru održana 17. listopada 2018. godine ispred Mepas Mall-a, a u njoj su aktivno sudjelovali i članovi naše prometne sekcije.

Detaljnije …

Natječaj za ravnatelja

Na temelju čl. 55. Zakona o srednjoškolskom odgoju i obrazovanju (NN HNŽ broj: 8/00, 4/04, 5/04 i 8/06), čl. 4. i 6. Naputka o izboru i imenovanju ravnatelja osnovni i srednjih škola, Suglasnosti Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ broj: 05-02-36-1753/18 od 27.08.2018. godine i Odluke Školskog odbora broj: 02-1443/18 od 31.08.2018. godine, Srednja prometna škola Mostar, raspisuje natječaj za ravnatelja Srednje prometne škole.

Detaljnije …

Natječaj za upis redovitih učenika u prvi razred

Natječaj za upis redovitih učenika u prvi razred biti će 26.-27.2018 u prostorijama naše škole. Sve ostale informacije mozete pročitati u pdf file-u ispod.

Detaljnije …

Dobrovoljno darivanje krvi

U našoj školi dva puta godišnje organiziramo akcije dobrovoljnog darivanja krvi u suradnji s Transfuzijskim centrom SKB Mostar. Svjesni važnosti ovakvih akcija naši učenici i djelatnici su se 4. svibnja 2018. godine nesebično priključili ovom plemenitom događaju.

Detaljnije …

Misa zahvalnica mostarskih maturanata

U mostarskoj Katedrali, 9. svibnja 2018. godine biskup Ratko Perić je predvodio tradicionalnu Misu zahvalnicu za sve ono što je Gospodin učinio maturantima u njihovu životu i školovanju i ujedno molbenicu za njihovu sretnu budućnost. Sudjelovali su maturanti iz svih mostarskih škola koje izvode nastavu na hrvatskome jeziku. Prije početka Euharistijskoga slavlja skup je, s predvoditeljem biskupom, pozdravio maturant Antonio Zirdum. Biskup je u svojoj prigodnoj poruci maturantima propovijedao o zdravlju, znanju i zvanju s mnoštvom biblijskih primjera povezanih sa svakidašnjim životom i ohrabrio ih na njihovu putu u traženju životnoga smisla i poziva.

 

Detaljnije …

Obavijest

Srednja prometna škola je promijenila kontakt e-mail adresu. Molimo vas da svu poštu ubuduće šaljete na našu novu e-mail adresu jer će stara biti ugašena do kraja tekuće godine. Nova adresa je: srednja.prometna.skola.mostar@gmail.com.

Detaljnije …

Posjet Sajmu gospodarstva u Mostaru

I ove godine ucenici Srednje prometne skole posjetili su u pratnji profesora Sajam gospodstva.

Detaljnije …