Maturalna zabava Srednje prometne škole

Maturalna zabava Srednje prometne škole održana je  24.svibnja u Ljetnikovcu Radobolja.Završetak svog srednjoškolskog obrazovanja svečano je obilježilo 70 -ak maturanata.Svečanosti je nazočilo i 20-ak profesora.

Detaljnije …

Obilježen Dan Zavoda za školstvo

U četvrtak,18.svibnja 2017.godine svečano je obilježen Dan Zavoda za školstvo. Svečanoj priredbi koja je upriličena u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače nazočili su brojni predstavnici kulturnog i društvenog života našeg grada i županije.

Detaljnije …

Izlet u Dubrovnik

Drugi put u nepune dvije godine naša škola sudjeluje u projektu razmjene učenika sa našim njemačkim kolegama. Nakon uspješne i plodonosne suradnje sa školom iz Zerbsta, naši učenici su ugostili vršnjake iz gradića Seehiem – Jungenhiem koji se nalazi nadomak grada Darmstada u jugozapadnoj Njemačkoj. U srijedu, 19. travnja, naše smo njemačke prijatelje i kolege poveli na lijepo putovanje koje je počelo posjetom Vjetrenici, potom odlaskom u Dubrovnik.

Detaljnije …

Dan škole

Proslavili smo Dan škole!

Detaljnije …

Pocetak nastave 11.1.2017

Obavjest za učenike i djelatnike! Nastava počinje 11.1.2017 u srijedu u 8:00 sati.

Detaljnije …

Skills Show Sarajevo 2016

Skills Show Sarajevo 2016 je jedinstveni događaj posvećen stručnom obrazovanju i karijernom razvoju koji se po prvi put održao 16.12.2016. godine pod pokroviteljstvom Vijeća ministara u dvorani „Mirza Delibašić“ – Skenderija Sarajevo u organizaciji British Council Sarajevo. Cilj Skills Show Sarajevo 2016 je da pomogne promociju pozitivnih praksi i inovativnih pristupa stručnom obrazovanju te da pruži podršku razmjeni iskustava između poslodavaca i stručnih škola sa područja Zapadnog Balkana i Velike Britanije. Organizatori kroz projekat su potaknuli zapošljavanje mladih kroz jačanje suradnje između poslodavaca i obrazovnih institucija te da promoviraju stručna zanimanja među osnovcima koji se odlučujuo svom budućem zanimanju.

Detaljnije …

Sveti Nikola je posjetio i našu školu!

Sveti Nikola je biskup, svetac, zaštitnik djece i pomoraca. Rođen je u gradu Patari u Maloj Aziji, u pokrajini Liciji u 3. stoljeću. Danas je poznat kao lik koji djecu obraduje svojim darovima. O Svetom Nikoli pročitajete u detaljnije u ovom članku, a tu je i nekoliko slika iz naše škole.

Detaljnije …

Svečana sjednica povodom Dana Sveučilišta u Mostaru

Učenici završnih razreda s pedagoginjom Žanom Blažević i profesorom Mariom Planinićem nazočili  su svečanoj sjednici povodom Dana Sveučilišta u Mostaru u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, na kojoj su dodijeljene rektorove nagrade te počasna zvanja profesor emeritus.

Detaljnije …

Natječaj za obrazovanje odraslih

Školski odbor Srednje prometne škole, Mostar, na temelju Suglasnosti Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa broj:05-02-40-2826/16 od 14.11.2016.g., na sjednici održanoj  17.11.2016.g. raspisuje natječaj za upis polaznika u srednjoškolsko obrazovanje odraslih u školskoj 2016/2017.godini

Detaljnije …